Imate zamaščena jetra in jih želite pravočasno očistiti?

Jetra so zelo pomemben organ v našem telesu. Opravljajo mnogo funkcij, ki so za nas življenjsko pomembne, zato jih moramo paziti in poskrbeti, da se normalno obnavljajo. Zamaščena jetra so dandanes zelo pogost problem, ki ga je zelo težko odkriti, ker nas jetra sploh ne bolijo, simptomi pa redko pokažejo na problem jeter. Če se zanimate, kako preprečiti zamaščena jetra, si lahko na spletni strani enterosgel.si/jetra preberete posledice zamaščenih jeter in kako izdelek Enterosgel pomaga prečistiti jetra.

Katere naloge opravljajo jetra? Najpomembnejše naloge naših jeter so:

  • delce hrane spremenijo v obliko, da jih celice našega telesa lahko uporabijo
  • presnova ogljikovih hidratov
  • izločajo žolč, ki v črevesju razgradi maščobe
  • služijo kot obramba organizma
  • skladiščijo vitamine in minerale
  • razgrajujejo strupe, ki jih vnesemo v telo

zamaščena jetra

Zamaščena jetra nastanejo zaradi preobremenjenih celic, ki odmrejo, telo pa njene ostanke začasno nadomesti z maščobnim tkivom. Kakšni so simptomi? Ljudje z zamaščenimi jetri imajo pogosto počasno prebavo, so napihnjeni, pogosto jim je slabo, koža jih srbi in izgubi sijaj ter barvo, so neprestano utrujeni, imajo povišan holesterol in jih tišči pod rebri na desni strani, ker so jetra povečana. Nekateri se zaradi nepravilnega delovanja jeter začnejo rediti in pridobivati veliko maščobe v predelu pasu. Zato so zamaščena jetra lahko velik problem.

Za zamaščena jetra smo največji povzročitelj mi. Našim jetrom največ škodimo z uživanjem nezdrave hrane. Če želimo imeti zdrava jetra ne smemo jesti hrane, ki vsebuje veliko masti, hitre hrane, industrijsko predelane hrane in hrane, ki je pogreta. Naša jetra pa zelo bremeni tudi prekomerno uživanje alkohola, kar pa lahko vodi tudi do ciroze jeter. Če ne razbremenimo naših jeter, lahko zamaščenost jeter vodi do fibroze in propadanja jeter, če pa naša jetra ustrezno razbremenimo, pa lahko na zamaščenih mestih nastanejo nove jetrne celice in naša jetra se normalno obnavljajo.

Pri težavi zamaščenih jeter pa si lahko pomagamo z izdelkom Enterosgel, ki učinkovito prečisti in razstrupi zamaščena jetra, da se bodo lahko lepo obnovila in še dalje opravljala svoje funkcije.