Tudi prehodne jakne naj ščitijo pred vodo in vetrom

Jesen je za mnoge najlepši letni čas. Je pa tudi čas, ko lahko v enem dnevu doživimo temperature, ki so zjutraj blizu ledišča, čez dan pa se dvignejo do skoraj poletnih vrednosti. Poleg tega lahko v istem dnevu doživimo tako sonce kot dež. Zato je temu, kako se oblečemo, potrebno nameniti kar nekaj pozornosti.

Se odpravljate na sprehod po mestu, v službo ali pa na rekreacijo? Jeseni je najbolje, da se oblečete v več plasti, ki jih lahko potem po potrebi slečete. Pri tem nikakor ne smete pozabiti na zunanjo plast, ki vas bo varovala pred različnimi vremenskimi razmerami. V ta namen so najboljše prav prehodne jakne, ki naj bodo udobne za nošnjo, hkrati pa ponujajo dobro zaščito pred vetrom in dežjem.

S premislekom izbrane prehodne jakne so odlična investicija v prihodnost, saj nam bodo še dolgo dobro služile. Dandanes obstajajo različni najnovejši tehnični materiali, ki so rezultat razvoja vrhunske tehnologije, dolgoletnega testiranja ter sodelovanja različnih strokovnjakov in športnikov. Nove tehnologije zagotavljajo odlično zaščito tako pred vetrom kot tudi pred dežjem, obenem pa še vedno nudijo izredno zračnost za odvajanje znoja stran od telesa.

prehodne jakne

Vodotesne prehodne jakne in njihove značilnosti

Če želimo, da bodo prehodne jakne hkrati tudi vodotesne, potem ni dovolj samo to, da so narejene iz vodotesnih materialov. Prav celotna oblika prehodne jakne mora preprečiti vdiranje dežnih kapelj v notranje sloje oblačil. To pa po domače pomeni, da morajo vse zadrge, vsi šivi in vsi robovi učinkovito preprečiti vstop vodi, ki išče pot v in pod jakno. Tako so šivi prehodnih vodotesnih jaken zatesnjeni z varilnim trakom, ki je odporen na pranje, sušenje in obrabo. Zelo kritični so tudi robovi oblačila, zato so na teh mestih ponavadi nameščene vpojne pregrade.  

Prehodne jakne in zaščita proti vetru

Ko skozi oblačila potegne veter, prekine vašo telesno mikroklimo, ki jo predstavlja tanka plast toplega zraka ob koži. Zato vas zazebe. V izogib temu naj bodo prehodne jakne narejene iz materialov, ki blokirajo veter. Le tako bo vaše telo ostalo toplo in zavarovano pred vetrom.

Želimo vam prijetno in aktivno jesen!