Zobni aparat: Pogosta vprašanja in nasveti za uspešno nošenje

Zobni aparati so danes nekaj čisto normalnega. Že vsak drugi človek danes nosi zobni aparat, bodisi zaradi zdravstvenih ali estetskih razlogov. So pa zobni aparati v večini primerov učinkovita rešitev. Če si tudi vi želite z zobnim aparatom do čudovitega nasmeha, obiščite spletno stran Luxdental.si in se prepustite strokovnjakom. Najprej pa naj vam podamo odgovore na nekaj zelo pogostih vprašanj.

Zobni aparat

Kako deluje zobni aparat?

Torej vsi vemo, da je zobni aparat pripomoček, ki nam pomaga do ravnih zob in pravilnega ugriza. Kako pa zobni aparat sploh deluje. S pritiskom na zobe, potiska zobe v želeni položaj. Ravno zato ima zobni aparat žičke, obročke in elastike, ki so povezane med seboj od zoba do zoba. In čeprav aparat že imate, je reden obisk ortodonta pomemben, saj lahko sproti prilagaja aparat in spremlja že narejen napredek.

Kako dolgo je treba nositi zobni aparat?

Nošenje zobnega aparata je odvisna od vsakega posameznika. Gre za to, kako resna je nepravilnost zob pacienta. V večini primerov se zgodi, da predvsem otroci, nosijo aparat nekje dve leti. Lahko pa imate srečo in vam ga bodo odstranili že po parih mesecih. Pomembno je, da aparat nosite po navodilih prejetih s strani ortodonta, saj boste le tako lahko čimprej dosegli želene rezultate.

Zobni aparat

Kako skrbeti za zobni aparat?

Skrb za zobni aparat je ključnega pomena za ohranjanje zdravja zob in dlesni med nošenjem aparata. Pomembno je redno čiščenje zob in aparata ter uporaba ustnih izpiralcev in zobne nitke. Poleg tega je treba paziti na prehrano in se izogibati trdim, lepljivim živilom, ki lahko poškodujejo aparat.

Kakšni so rezultati nošenja zobnega aparata?

Skoraj vsak, ki je do sedaj zobni aparat nosil, je pridobil zobe kakršne si je želel. Ni samo to, da pridobite čudovit nasmeh ampak s tem omogočite tudi boljše zdravje ustne votline. Ravni zobje so še toliko bolj pomembi, saj jih je veliko lažje očistiti, kar zmanjšuje možnosti za zobne bolezni.

Če ste pomislili, da bi sami nosili aparat, se kar takoj posvetujte s specialisti, saj boste s tem samemu sebi le koristili. Z zobnim aparatom lahko dosežete čudovit nasmeh in zdrave zobe.