David Vidrih o svojih potovanjih

Za vse tiste, ki morda še ne veste David Vidrih potuje. Je avanturist in popotnik, ki se rad nameni kamorkoli, pa naj bodo to ledeno mrzli kraji na našem severu, ali pa vroče tropske destinacije. David Vidrih je mnenja, da si mora vsak človek včasih vzeti čas zase in odpotovati v neznano. Le tako se bomo naučili spoštovati tuje kulture in še bolj ceniti našo lastno. Skozi samo potovanje bomo bolje spoznali tudi sebe ter tiste s katerimi potujemo. Odkrili bomo pravo lepoto, ki se skriva v sami naravi, ki nas obdaja, predvsem pa tisto, ki je skrita v vseh nas, in še pomembneje, v soljudeh. Zato pa le hitro pot pod noge! Prej vam le še zaupamo nekaj popotniških nasvetov.

Kam naj se odpravimo tokrat?

David Vidrih nam je podal nekaj nasvetov glede predpriprave na samo potovanje, z njim pa smo se posvetovali tudi o različnih destinacijah, ki so po njegovem mnenju primerne za vsakega popotniškega začetnika, pa tudi za tiste, ki so na tem področju nekoliko bolj izkušeni.

david vidrih

David Vidrih je obiskal že veliko različnih držav po vsem svetu, med drugim tudi tiste, ki se v svojih navadah in življenjskem stilu popolnoma razlikujejo od naših. Svetuje nam, da pred potovanjem v države, ki so nam neznane, preverimo njihovo politično situacijo, kulturne navade in religijski značaj regije. Preverimo še morebitno prisotnost različnih konfliktov in izberimo varne ciljne destinacije. To je v današnjem času še posebej pomembno, saj živimo v svetu hitrih sprememb. David Vidrih nas je opozoril tudi na različne vremenske situacije ter podnebje različnih kontinentov. Seveda se na le-te primerno pripravimo – izberimo udobna oblačila, obutev in dodatno opremo.

Neizkušenim popotnikom David Vidrih svetuje, naj sledijo svojemu srcu in se odločijo za potovanje po lastnih željah, saj lahko iznajdljivost premaga vse meje, današnje letalske povezave pa nam omogočajo večinoma enostaven ter hiter dostop do vseh kontinentov sveta. David Vidrih v zimskih mesecih svetuje potovanje na Portugalsko ali v Španijo, poleti pa na Islandijo ter na sever Evrope. S potovanjem na Japonsko jeseni nekoliko počakajte, saj je takrat nevarnost tajfunov večja.