David Vidrih: Omamni Maroko

Ena izmed mojih najljubših destinacij je zagotovo Maroko. Maroko je bila tudi moja prva destinacija, kjer sem začutil, da so potovanja tisto, kar potrebujem in želim v svojem življenju. Zase pravim, da sem sedaj prerojen David Vidrih. David Vidrih, ki je obstajal pred potovanji in življenjskimi izkušnjami je le spomin. Maroko me je prepričal in kupil s svojo živahnostjo, omamnimi vonji in čudovito hrano. Kdor me pozna, ve da je David Vidrih jedec v pravem pomenu besede. Maroške tržnice so omamni spoj, ki popolnoma prebudi vsa čutila in se jim popolnoma predate. Na tržnicah lahko pravzaprav počnete vse. Vsi si predstavljajo le neskončne stojnice. To je res, tam lahko najdete najrazličnejše blago, vendar lahko tam tudi jeste, na tržnici se nahajajo tudi mošeje, kjer lahko molite, na voljo pa so tudi javna kopališča. V bistvu je to mesto v malem, čeprav znajo biti tržnice ogromne in se zlahka tui izgubiš. Meni se je to enkrat tudi zgodilo, toda o tem enkrat drugič. Tukaj lahko preverite svoje pogajalske sposobnosti in se obenem noro zabavate.

david vidrih

Moram povedati da sem jaz, David Vidrih, postal pravi pogajalec. Te veščine, ki sem se je naučil ravno na tržnicah Maroka mi dostikrat pride prav v življenju. Na tržnicah Maroka boste uživali ljubitelji usnjenih izdelkov kot so torbe in pa tradicionalna maroška obutev. Takšni izdelki so izredno kakovostni in v svetu zelo cenjeni. Uživali boste lahko tudi v ogledu izdelovanja različnih izdelkov iz obrti, ki že počasi izumirajo. Med te obrti spada predvsem kamnoseštvo. David Vidrih sem tudi nesojen keramičar, tako da na tržnici vedno uživam tudi v ogledu keramičnih izdelkov in gledanjem same izdelave. Čudovite so značilne maroške poslikave, ki so res umetniška dela. Tudi izdelovalci preprog najdejo tukaj svoje mesto, čeprav je izdelovanje preprog bolj domena Perzijcev. Mnoge moje prijateljice me sprašujejo kdaj jih bom zel s sabo v Maroko tudi zaradi izrednih naravnih zdravil in ličil. Na tržnici tako najdete naravne barve za lase, različnimi šamponi in šminkami. Na voljo je tudi značilna črna kopel, ki odpre pore. Prijateljica Anja mi je enkrat rekla, ko sem pripel iz Maroka: »David Vidrih, ni čudno da imaš tako lepo kožo, ko pa si tolikokrat bil v Maroku. Meni nekaj najljubšega v Maroku pa je hrana.

Obožujem hrano in čiste ter močne okuse, ki jih ima le hrana v Maroku. Zelenjava in sadje imata tako poln okus, da se ti zdi da bodo brbončice kar eksplodirale. Rekli boste, da tale David Vidrih res pretirava, vendar tukaj ni dovolj močnih besed da opišem omamne okuse. Tudi njihove začimbe in priprava hrane je pravi raj za jedce kot sem jaz. Še oreščki imajo intenziven okus, kot ga pri nas nikoli ne moremo okusiti. Njihova hitra hrana na tržnici je zagotovo nekaj najboljšega kar boste okusili v življenju. Za gurmane je Maroko prava destinacija. David Vidrih torej priporoča za krajši oddih ali pa daljše potovanje zagotovo Maroko. Odprl vam bo nov svet okusov in estetike iz različnih področij. Razvajanje, dobra hrana in čudoviti izdelki; vse to in še več je Maroko.