Male čistilne naprave Gorec

Od kdaj ne smemo imeti doma več greznice, moramo razmišljati o čistilnih napravah. Male čistilne naprave so primerne za vsa gospodinjstva. Naravo smo že dovolj uničili in je skrajni čas, da začnemo nekaj ukrepati. Saj ta zakon je zunaj že dalj časa. Še vedno pa nimajo vsi urejeno komunalno odpadno vodo. Nekateri so se lahko priključili na občinsko kanalizacijo. Vsi ostali pa morajo sami za to poskrbeti. In če še niste, vam priporočam male čistilne naprave.

Kot sem omenila so najbolj primerne za naša gospodinjstva male čistilne naprave. Za njo ne rabite nobenega soglasja ali kakšnega gradbenega dovoljenja. Samo obvestite komunalno podjetje, da vam priskrbijo tehnično dokumentacijo. Cene so različne, saj je vse odvisno za koliko oseb se gre v gospodinjstvu ter koliko vode odpadne pridelate. Male čistilne naprave vso odpadno vodo iz gospodinjstva prečistijo. Nato vi lahko to vodo nazaj uporabite za koristne namene. Lahko jo uporabite za stranišče, mogoče boste z njo zalivali vrt ali še kakšen pameten namen. Prav tako lahko voda nato odteče v naravo, saj je voda nato res čista in ne škodi več naravi.

male čistilne naprave

male čistilne naprave

Lahko se odločite za plastično ali betonsko čistilno napravo. Obe sta zelo kvalitetni se nikjer ne vidite in zelo trpežni. Eno in drugo lahko podkopljete v zemljo. Male čistilne naprave vam tudi strokovnjaki namestijo na vašem dvorišču. Kot sem omenila se dajo pod zemljo, kar pomeni, da ne bo nikjer vidna in vam ne bo nikjer smetala. Lahko se potem brez skrbi zgoraj vozite z avtom in je ne boste uničili. Čistilna naprava ne potrebuje kakšnega posebnega vzdrževanja. Prav tako morate še vedno paziti kaj spuščate po odtokih. Saj se lahko vse hitro zamaši in potem so tukaj dodatni stroški. To pomeni, da ne smete metat higienskih vložkov, prav tako ne kondomov, prav tako ne olja in še ogromno podobnih stvari.