Vijačenje je aktivnost in šport. Je ribolov in zabava!

Če bi danes ustavili na cesti tri naključne osebe in bi jih vprašali, ali spada ribolov med športe, bi vam verjetno mnogi od teh dejali, da to nikakor ne drži, da ni res – vsi si namreč ribolov predstavljajo kot sedenje ob vodi in gledanje v prazno, no, morda bi se lahko reklo tudi gledanje v plovec. Ampak tako mišljenje o ribolovu imajo tisti, kateri ga ne poznajo prav dobro, še posebej tisti, kateri še nikoli niso slišali za vijačenje. To je tehnika ribolova, kjer se večinoma uporabljajo umetne vabe, s katerimi poizkušamo prelisičiti kakšno roparico, kot je na primer ščuka, bolen, som ali kaj drugega. Seveda, ni vse samo v sedenju in čakanju, pri tem načinu ribolova je potrebna tudi mobilnost!

Vijačenje

Ko govorimo o mobilnosti, je potrebno omeniti, da je pri ribah, kot je na primer ščuka ali tudi som, zelo pomembno, da mi poiščemo njo in ne ona nas – to so namreč ribe, katere lovijo iz zasede, kar pomeni, da večino svojega dneva preživijo v čakanju, nekje skrite za drevesi, ali v kakšni gosti travi, ko pa pride mimo kakšna druga riba, napadejo in si privoščijo obrok, ki jim je prišel pred usta. Ravno tako more biti tudi takrat, ko se mi odpravljamo na ribolov ščuke, soma ali katere druge roparice – priporočljivo je, da smo čim bolj mobilni, da poizkusimo v jezeru, ribniku ali reki priti tudi do najbolj skritih kotičkov in vreči vabo v njih – morda se ravno tam skriva riba, ki jo čakamo in želimo!

In seveda, za vso to mobilnost so potrebne naše noge in ravno iz tega razloga lahko rečemo, da je vijačenje aktivnost, šport, rekreacija in ob vsem tem tudi zabava. Konec dneva se vam zna namreč veliko krat zgoditi, da boste imeli pod svojimi podplati mnoge prehojene kilometre, kar bo botrovalo mnogim pokurjenim kalorijam in seveda vplivalo na zdravje vašega telesa! Torej, če vas bo kdaj kdo vprašal, ali je ribolov šport, mu sedaj lahko brez težav odgovorite z vsemi temi besedami, ki smo jih zapisali v tem zapisu – več kot očitno namreč je, da je za ta šport potrebna tudi telesna kondicija!