Barvanje strehe spremeni vaš dom!

Barvanje strehe je edinstvena rešitev za ugodno obnovo strešne kritine, saj barvanje strehe podaljša življenjsko dobo za kar 15 -20 let.  V tujini že dolgo znana metoda obnove strešne kritine je v zadnjem času vse bolj poznana in priljubljena tudi pri nas. Pri sodobnih rešitvah za obnovo doma je prav gotovo to ena izmed najbolj koristnih.

Vsak, ki ima hišo oziroma nepremičnino, ki je prekrita s streho ve, da z leti izgublja prvotne lastnosti zdrave kritine, barvo in se začne nabirati umazanija. Da se to prepreči je na vsake 10 – 20 let potrebno vzdrževanje. Ob pravilnem vzdrževanju in zaščiti strehe lahko doseže visoke starosti tudi do 80 let in več.

Barvanje strehe zato spada med najbolj učinkovito zaščito strehe saj jo površinsko zaščiti pred vsemi zunanjimi vplivi. Poleg same površinske zaščite pa so danes zaščitna sredstva in barve že tako močno razvita, da opravljajo še mnogo drugih varovalnih funkcij (npr.: odboj UV sončnih žarkov, neprepustnost površine, termične lastnosti…). Vse to pa je odvisno od proizvajalcev premaznih sredstev, ki se lahko zelo razlikujejo po svoji kvaliteti in konec koncev življenjski dobi strehe. Med vsemi ponudniki je že od nekdaj vodilni danski proizvajalec Nowocoat, ki s svojo kvaliteto in znanostjo odstopa od ostalih ponudnikov.

Ko vidite svojo streho grdo in umazano ne pomislite samo na menjavo celotne kritine, ampak izvedite čiščenje in barvanje strehe.  Stara streha tako na novo zaživi in s tem celotna hiša. Če tudi vi razmišljate v tej smeri je najbolje, da se obrnete na strokovnjake za obnovo strešnih kritin in jih povprašate za nasvet. Barvanje strehe je način kako lahko pametno privarčevati denar in hkrati prizanesete okolju, da ne zavržemo materiala, ki je še v dobrem stanju in nam lahko služi še nadaljnjih nekaj let.