Risanka Frozen

Frozen je angleška beseda ki po slovensko pomeni zmrznjen. Tako se imenuje tudi risanka, katera je bila narejena v zadnjih nekaj letih in je med mlajšimi in starejšimi otroci postala zelo priljubljena predvsem zaradi svojih prisrčnih in posrečenih likov. Risanka Frozen se dogaja v namišljeni deželi oziroma kraljevini, kateri sta vladala kralj in kraljica ki sta imela dve hčerki. Ena je lahko čarala, druga pa se je rada igrala.

frozenRisanka Frozen govori o neizmerni ljubezni med dvema sestrama, eni izmed njiju se je zgodilo nekaj hudega in je izgubila vse spomine iz tistega dogodka, druga pa se je zaradi tega nesrečnega dogodka izogibala svoje sestrice.

Kasneje, ko pa je bilo potrebno začeti vladati kraljevini, pa so prišli snubci, ki so hoteli vladati tej kraljevini. Ena se je takoj zaljubila v enega, lahko bi rekli idiota. Tukaj se v filmu prvič srečamo z bolj resnim izrazom »Frozen« saj Starejša sestra prepove poroko med njima in zaradi raznih razlogov izgubi nadzor nad svojimi občutki in zamrzne zrak, fontano in potem še celotno deželo potisne v večno zimo in pobegne.

Njena sestra Anna pa se jo odloči poiskati a zabrede v težave, vendar spozna šarmantnega in nerodnega kmeta Kristofa in njegovega jelena Svena. Iz risanke Frozen, se lahko otroci naučijo, da se ni pametno zaljubiti na prvi pogled in da je lahko tudi najbolj neroden človek, tudi najbolj prijeten in prijazen človek.

Nekje na sredini risanke Frozen, Anna končno najde sestro Elso in snežaka Olafa, ter jo poizkuša prepričati naj odstrani prekletstvo ki ga je spustila nad to deželo. Kasneje Elsa skoraj ubije svojo sestro, deželo pa reši Anna, ko se je žrtvovala za svojo sestro, katero je hotel ubiti njen bivši »izbranec«.

Risanka Frozen je zaradi oboževalcev prišla k nam tudi v obliki raznih nahrbtnikov in igrač, katere je še vedno možno kupiti v raznih trgovinah.