Inštrukcije za vse predmete, po vsej Sloveniji

InštrukcijeSem v zadnjem letniku gimnazije in že vsa štiri leta imam težave pri matematiki. Sicer niso tako resne, da bi imela kdaj popravni izpit, mi pa ocena pri matematiki precej kvari povprečje – če pri matematiki ne bi imela dvojke, bi bila namreč lahko odlična.

Ker me kmalu čaka matura, sem se zato odločila za inštrukcije iz matematike. Sicer sem mnenja, da lahko tudi brez njih opravim maturo oziroma tudi pri njej iz matematike ne bom dobila nezadostne ocene, vendar moram poskrbeti, da bo ocena boljša. Želim se namreč vpisati na študijski program, za katerega bo (po izkušnjah iz preteklih let) najverjetneje veljala omejitev vpisa, in vsaka dodatna točka mi lahko pride še kako prav.

Inštrukcije matematike na srednješolskem nivoju v večjih krajih po Sloveniji sicer niso težava, sama pa živim bolj na podeželju, zato v domačem kraju inštruktorja nisem našla. To je pomenilo, da se bom morala tudi v soboto ali nedeljo, ko bom imela za dodatno učenje pri inštruktorju dejansko čas, voziti v kraj, kjer sicer obiskujem šolo – in od tega sem oddaljena kar 45 minut. Obisk inštrukcij bi bil torej precej zoprna reč, a če se želim vpisati na svoj sanjski študij, drugače pač ne gre.

Ali pač?

Ko sem na spletu iskala podatke o tem, kakšne so običajno cene inštruiranja, sem naletela na spletno stran, ki ponuja inštruiranje množice različnih predmetov tako za osnovne kot srednje šole, pa tudi že za fakultete. Najprej mi ni bilo povsem jasno, kako lahko nekdo nudi inštrukcije na tako različnih nivojih, še bolj pa me je presenetil nabor predmetov: matematika, angleščina, ruščina, fizika, španščina, elektrotehnika … Stran sem si pogledala malo bolje in
ugotovila, da vsega znanja ne nudi ena oseba, temveč gre dejansko za podjetje, pri katerem je zbranih cela množica inštruktorjev. Izbereš jih lahko glede na nivo izobraževanja, področje znanj in celo na kraj – in prav to je bilo tisto, kar se mi je zdelo najboljše! Pri vsakem inštruktorju je pisalo, v katerih krajih po Sloveniji nudi inštrukcije, in dejansko jih večina ni pokrivala zgolj Ljubljane.

Verjetno je odveč govoriti, da sem nazadnje svojo inštruktorico našla prav preko te spletne strani. Ob sobotah zjutraj se mi tako ni treba voziti tako daleč, kot sem sprva predvidevala – inštrukcije je namreč nudila tudi v nekoliko bližjem kraju. To pomeni, da mi sedaj, ko se počasi že pripravljam na poskusno maturo, ostane več časa za učenje.

Vsekakor upam, da mi bo do prave mature uspelo izboljšati svoje znanje iz matematike in tako priti do želenega študija, s tem pa tudi do želenega poklica. Škoda bi bilo, če bi se zaradi enega samega predmeta morala vpisati drugam, pa četudi gre za predmet, ki ga pri svojem sanjskem poklicu ne bom kaj veliko potrebovala (razen osnov, ki pa smo se jih naučili že v osnovni šoli). Mislim, da sva z mojo inštruktorico trenutno na pravi poti, saj pri reševanju
starih maturitetnih nalog že dosegam nekoliko boljše rezultate – predvsem zato, ker je moja inštruktorica ne le polna znanja, temveč tudi oseba, ki ima izjemen smisel za razlago snovi.